Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från RF-SISU Stockholm


Stockholms Tyngdlyftningsförbund tänker nytt i Coronatider. Den 25-31 maj arrangerar idrotten sitt första digitala Distriktsmästerskap, Corona-DM.
 
GT Söder Handboll kommer fråga barnen och ungdomarna hur de vill att verksamheten ska vara. Svaren kommer forma föreningens barn- och ungdomsverksamhet. Arbetet sker i lärgrupper, som är en av studieförbundet SISU Idrottsutbildarnas verksamhetsfor...
 
Tydliga riktlinjer, anpassning av ridlektionerna och handsprit – Djursholms Ridskola fortsätter verksamheten som vanligt... men annorlunda.
 
En gång i veckan arrangerar Taekwondo Klubb Viking i Haninge träning för en grupp med intellektuella funktionedsättningar. Trots Coronapandemin fortsätter verksamheten, nu utomhus i parken i Rudan.
 
Den 1 maj öppnar Riksidrottsförbundet möjligheten för idrottsföreningar att ansöka om kompensationsstöd. Detta är en del av regeringens krispaket till idrottsrörelsen.
 
En skattjakt utomhus som nästan alla kan delta i, så beskriver Göran Hellgren, projektledare för orienteringens ”Hitta ut” i Stockholmsdistriktet som blivit en stor succé sedan starten för ett år sedan. Dessutom passar det extra bra i Corona-tider.
 
Hallå där Aseffa Hailu, ny på RF-SISU Stockholm som ska jobba inom satsningen ”Områden där idrottsrörelsen ska växa”. Aseffas fokus kommer vara på Skärholmen/Vårberg och Bredäng/Sätra.
 
Riksidrottsförbundet har beslutat om ramar och övergripande principer för fördelning av regeringens krispaket. Föreningar och förbund kommer kunna söka krisstöd från första maj och beslut om utbetalning sker i mitten av juni.
 
Läs vår senaste Föreningsdialog som innehåller viktig info till idrottsföreningar med anledning av Coronaviruset.
 
RF-SISU Stockholm misstänkte att många kampsportföreningar hade en problematisk lokalsituation och beställde en utredning från Sweco. 46 procent av föreningarna som svarat på en enkäten uppger att de hyr en privat lokal.
 
Gustavsbergs IF Handboll är en av många föreningar som ställer om sin verksamhet under Coronatiden. Föreningen har ansträngt sig för att hitta roliga och givande övningar som påminner om handboll.
 
... ny i RF-SISU Stockholms styrelse
 
Med anledning av Coronapandemin kommer vi under aktuell period att erbjuda föreläsningar och utbildningar i en digital plattform. Läs vårt senaste Utbildningsnytt med våra aktuella utbildningar.
 
Distriktsstämman 2020 blev dubbelt historiskt. Det var den första under namnet RF-SISU Stockholm och samtidigt var det den första digitala stämman. Helene Hellmark Knutsson blev omvald som ordförande.
 
Nu har idrottsrörelsen skickat ut över 100 000 exemplar av Barnens spelregler. Boken är framtagen av Riksidrottsförbundet och BRIS, Barnens Rätt I Samhället. Samverka med oss för att arbeta med materialet i er förening!
 
12

 

Sponsorer

Bareko

 

Deli Italia

 

IFK Stockholm profil

Fakta - klicka här

 

Postadress:
IFK Stockholm
Box 6067
14106 Kungens Kurva

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kansli@ifkstockholm.se

Se all info