Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från RF-SISU Stockholm


Simskolan i Järvabadet i somras blev en succé och i Hallunda-Norsborg arrangerades det en fotbollsskola på Kärsby IP. Nedan följer ett litet axplock av några aktiviteter från i somras där vi på RF-SISU Stockholm har varit delaktiga.
 
Hallå där Doris Högne Rydheim, RF-SISU Stockholms styrelse, som blir tillförordnad ordförande fram till Distriktsidrottsstämman i mars.
 
RF-SISU Stockholm beslutade i inledningen av Coronapandemin att det är viktigt att få mer kunskap om hur våra idrottsföreningar i Stockholmsdistriktet påverkas. Detta för att kunna peka på var olika typer av insatser och stöd behövs mest.
 
För ett år sedan startade Vallentuna Hockey sittande paraishockey. – Vi har alltid sagt att vi ska finnas till för alla. Nu när vi har paraishockey är vi verkligen en förening för alla, säger Pontus Lundqvist, ungdomsansvarig i föreningen.
 
I våras skickade vi på RF-SISU Stockholm ut information om den årliga medaljutdelningen i Stadshuset för föreningar i Stockholms stad. Nu har staden valt att ställa in firandet - men SM-guldmedaljörer kan ändå få diplom. Läs texten för mer info.
 
Hallå där Göran Tidström, ordförande för Stockholms Ishockeyförbund ...
 
Vår styrelseledamot Björn Erkus berättar hur parasporten har förändrats de sista åren och om betydelsen av att var en naturlig del av varje idrott.
 
För dig som ska bli tränare erbjuder vi under hösten ett flertal "Grundutbildning för tränare". Nedan kan du få tips och inspiration som du kan använda i ditt ledarskap. Längst ner hittar du en länk till samtliga utbildningstillfällen under hösten.
 
Idrottsrörelsen har under den senaste tiden påverkat regeringen att se över nuvarande restriktioner för publik och antalet personer på idrottsevenemang. I dag föreslog regeringen en förordningsändring.
 
Nu är det dags att ansöka om LOK-stöd för aktiviteterna som ni genomförde under våren 2020. Senast den 25 augusti ska ansökan vara inlämnad.
 
Nu är programmet för Parasportveckan helt klart. Välkommen att delta digitalt 7-10 september!
 
Sommartid och semesterläge pågår för många av er. Vi blickar tillbaka på en vår som inte varit någon annan lik. Pandemin har drabbat hela vårt samhälle och ställt krav på både offentligt beslutsfattande såväl som på individuellt ansvarstagande.
 
Samtal mellan barnen under Täby IS friidrotts sommarläger, som utgår från RF-SISU Stockholms kompismaterial, har gett en bättre gemenskap. Lägret som är Coronaanpassat arrangeras under fem veckor.
 
Just nu pågår Kista SC Sportscamp, det är ett av flera idrottsläger i sommar där RF-SISU Stockholm är med och stöttar.
 
För att öka simkunnigheten i utvalda områden tog RF-SISU Stockholm, Spårvägen sim och Stockholms simförbund initiativet till projektet ”Samsynsim”. Först ut är Rinkeby/Tensta där 400 barn och ungdomar får lära sig simma på nyöppnade Järvabadet.
 
12

 

Sponsorer

Bareko

 

Deli Italia

 

IFK Stockholm profil

Fakta - klicka här

 

Postadress:
IFK Stockholm
Box 6067
14106 Kungens Kurva

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kansli@ifkstockholm.se

Se all info